Спа

За пълноценна почивка и разтоварване от натрупаната умора, „ Вила Филип“ предлага масажи с термомасажно легло - представлява физиотерапевтично оборудване използващо съвременните научни технологии:В основата на работата на това оборудване се намират следните 5 основни принципа:

Кайропрактика - лечение на изкривяванията гръбначния стълб по метода на западната медицина

Акупунктура - метод за лечебно въздействие върху биологично активни точки чрез игли

Акупресура - лечение чрез точков масаж – масаж на пръстите

Мокса - термотерапия,рефлексотерапия.Метода мокса – е лечебна процедура, основаваща се на нагряването с лекарствени треви (мокса) непосредствено над точките за акупунктура за тяхната стимулация. Топлинно въздействие на организма на човека. Хелий-неона и нефрита способстват за проникване на топлината в организма на дълбочина 7 см., а инфрачервените лъчи от 4 до 5 пъти усилват ефекта съпоставено с обикновения метод МОКСА

Масаж - класически масаж

Ефекта на рефлексотерапията се осигурява от дълговълновото инфрачервено топлинно излъчване на вътрешните масажорни глави. Инфрачервените вълни играят ролята на “игли”, стимулирайки биологически активните точки по цялата дължина на гръбначния стълб.Въздействието на вътрешните масажорни глави осигурява ефекта на точковия масаж – “натиск на палците ”, стимулира нервните окончания премахва умората и нервното напрежение, отпуска мускулите.

Нагряването става благодарение на топлинната енергия на дългите инфрачервени вълни, които я пренасят към тъканите и вътрешните органи.

Релаксирането се допълва от суха сауна за четирима и триъгълно джакузи.